Pengedar Shaklee Petaling Jaya, Bandar Sunway, Subang Jaya

Pengedar Shaklee Petaling Jaya, Bandar Sunway, Subang Jaya

Set Kencing Manis Shaklee. Suplemen untuk pesakit kencing manis. Cara mengatasi masalah Kencing Manis.

Hari ini, sudah ramai yang mengalami masalah Kencing Manis di usia muda. Kalau dahulu, kita akan lihat orang tua-tua sahaja yang mengalami masalah kencing manis. Tapi sekarang, kana-kanak usia seawal 9 tahun dah mengalami penyakit kencing manis.

Kencing manis adalah masalah bacaan glokosa yang tinggi dalam darah. Ini kerana, pemakanan harian kita tidak dijaga dengan baik. Maknan manis, makanan berproses, Makanan tinggi GI menyebabkan seseorang mmudah terkena penyakit kencing manis.

Apa yang terkandung dalam Set Kencing Manis Shaklee ni ?

Okay jom kita tengok.

  1. Vivix
Set Kencing Manis Shaklee – Liyana : 019-2075835

Vivix merupakan pekatan pati Antioksidan. Kenapa perlu antioksidan dalam mengawal kencing manis ? Ini kerana Antioksidan membantu mengawal proses kerosakan sel. Apabila kena kencing manis, ia sebenarnya telah merosakkan sel-sel kita yang lain. Menyebabkan boleh menyebabkan kepada pelbagai penyakit lain jika tidak dikawal. So, Vivix merupakan Suplemen yang wajib diambil oleh pesakit kencing manis.

2. Omega Guard

Set Kencing Manis Shaklee – Liyana : 019-2075835

Omega Guard atau Minyak Ikan Shaklee, berfungsi mengurangkan inflamasi dalam badan. Ia juga sangat baik untuk kesihatan jantung. Pesakit Kencing manis, sangat memerlukan omega guard ini. Salah satu sebabnya adalah untuk memastikan tidak berlaku keradangan di salur darah agar tidak masalah lain seperti kolestrol, jantung, dan sakit-sakit sendi.

3. B-Complex

Set Kencing Manis Shaklee – Liyana : 019-2075835

Next, ialah B-complex iaitu Vitamin B lengkap yang berfungsi menukarkan gula kepada tenaga dan sekaligus membekalkan makanan kepada otak. Otak manusia memerlukan glukos untuk bekerja. So, dengan b-complex, ia membantu glukos dalam darah untuk dihantar dan digunakan di bahagian tubuh yang lain yang juga memerlukan glukos.

4. Vita-Lea

Set Kencing Manis Shaklee – Liyana : 019-2075835

Next, adalah vita-lea. Vita lea merupakan multivitamin lengkap dengan 28 jenis vitamin ynag diperlukan oleh tubuh badan kita. Bila badan kita dah sakit, badan kita memerlukan nutrien yang cukup untuk bekerja. Tetapi, keperluan nutrien orang yang dah ada sesuatu penyakit atau badan orang sudah meningkat usia. Sangat penting untuk kita mengamalkan Multi-vitamin Shaklee untk mengisi kelompongan nutrisi dalam pemakanan harian kita. Kadang-kala kita berasa tak bertenaga bukan kerana tak cukup makan,tapi kerana nutrisi yang diperlukan tidak cukup seperti Vitamin C, zat besi Vitamin A dan lain-lain. Vita lea lengkap semua tu dan anda tak perlu bimbang lagi.

5. Cinch Shake

Set Kencing Manis Shaklee – Liyana : 019-2075835

Minuman protein ini tidak memudaratkan pesakit kencing manis malah ia membantu pesakit Kencing manis untuk mengawal selera makan yang berlebihan. Minuman Cinch Shake ini merupakan meal replacement atau sebagai pengganti makanan supaya badan kita cukup bekalan makanan dan kita pun rasa kenyang walaupun kita skip makan nasi. Ya kita boleh skip makan nasi dengan pengambilan Cinch Shake sebagai pengganti makanan.

Terutama, pada bulan puasa. Kalau kita ambil Cinch Shake pada bulan puasa, memang ia sangat membantu pesakit kencing manis untuk bertahan puasa. Cinch Shake ini adalah optional. Set yang wajib adalah 4 produk teratas. Ia adalah minuman yang membantu kita untuk mengelakkan daripada ketagihan minuman manis dan makan banyak.

Saya merupakan Pengedar Bebas Shaklee yang dibimbing oleh Doktor dan Pakar Nutrisi. Saya sering megahadiri kelas-kelas produk dan juga Seminar bersama dengan doktor pakar. Jadi saya boleh membantu anda untuk mendapatkan konsultansi yang berkesan untuk mengambil produk Shaklee agar pelaburan anda untuk membeli produk Shaklee tidak sia-sia.

Hubungi saya di talian 019-2075835 untuk mendapatkan Set Kencing Manis anda SEKARANG.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *