Pengedar Shaklee Petaling Jaya, Bandar Sunway, Subang Jaya

Pengedar Shaklee Petaling Jaya, Bandar Sunway, Subang Jaya

Youth Shaklee. Youth Skincare. Youth Skincare, Produk Penjagaan Kulit Terbaik. Organik Dan Natural.

Youth Shaklee : Skincare Selamat & Berkesan : 019-2075835

Haa, korang sampai ke blog kak liyana ni mesti sebab tercari-cari skincare yang selamat dan berkesan untuk korang guna kan ?

Tahniah ! Korang berada di tempat yang betul dan waktu yang tepat. Hihi.

Okay, kak liyana nak cerita sikit dengan korang, pasal Youth Skincare daripada Shaklee ni.

So, Shaklee keluarkan skincare line terbaru iaitu Youth Shaklee. Skincare ni, memang sangat laris dan ramai customer beli 1 set, bukan loose item. Walaupun loose item ada je dijual. Tapi ramai yang nak juga beli 1 set. Lebih 10 000 set terjual dalam masa kurang daripada setahun keluaran Youth Shaklee.

Youth Shaklee : Skincare Selamat & Berkesan : 019-2075835

Youth Shaklee ni memang ada banyak produknya. Kak liyana akan explain satu-satu by loose item dulu, nanti kak liyana explain by set pula ya. Okaylah kak liyana letak sekali dengan harga supaya senang korang nak survey untuk beli. Nak pecah tabung ayam ke ap

Apa Yang Bezanya Youth Dengan Produk Lain Di luar ?

Keberkesanan YOUTH dibuktikan melalui Kajian Klinikal. Ujian klinikal ni di’design’ oleh World-Class Skin Expert dengan menggunakan Skin Age Index. Skin Age Index adalah dengan cara mengkaji kehadiran tanda-tanda penuaan melalui data klinikal.

Salah satu kajian dibuat adalah ke atas kesan penuaan pada wajah iaitu kedutan wajah. Skin Age Index ni mengukur sehingga kedalaman dan kepanjangan kedut tu. Wow memang detail dan high class sangat kajian yang dibuat untuk hasilkan Youth Shaklee ni.

Tanda-tanda penuaan yang dikaji adalah seperti:-

  • Kedutan dan garis-garis halus
  • Saiz pori-pori
  • Tona kulit
  • Kelembutan kulit
  • Tekstur kulit
  • Pigmentasi
  • Seri kulit
  • Kekenduran kulit

Result menunjukkan 100% daripada wanita yang mengikuti kajian ni terbukti kulitnya menjadi lebih muda berbanding sebelumnya, hanya dalam tempoh 7 hari sahaja dan 2/3 wanita berjaya menjadikan kulit lebih muda 10 tahun dari usia sebenar.

Youth Shaklee : Skincare Selamat & Berkesan : 019-2075835

Keistimewaan Youth Shaklee

>>Cruelty Free (Tidak menjalankan ujian ke atas haiwan)
>>Terbukti mempercepatkan pembaharuan sel kulit 10x ganda lebih cepat berbanding biasa
>>Bebas daripada 2500 bahan kimia dan bahan penjagaan kulit yang berbahaya
>>Produk YOUTH 100% vegan (boleh kira dengan jari hanya beberapa produk skincare Vegan saja di Malaysia ni kan)
>>Telah menjalani ujian dan R&D serta proses ciptaan produk yang memakan masa 10 TAHUN

Youth Shaklee : Skincare Selamat & Berkesan : 019-2075835

Bahan Apa Yang Ada Dalam Youth Shaklee Ni ?

Apa Bahan dalam Skincare YOUTH sehingga ia menjadi sangat Berkesan?

Antara bahan yang ada di dalam produk YOUTH ni adalah;-

>>Apple Cell Extract & Gentle Vitamin A – apple cell merupakan sel yang hampir sama dengan sel kulit manusia thats why ia sangat berkesan untuk mempercepatkan kadar pembaharuan sel kulit dan kedua-dua bahan ini berfungsi untuk menyegar dan melembut.

Youth Shaklee : Skincare Selamat & Berkesan : 019-2075835
Youth Shaklee : Skincare Selamat & Berkesan : 019-2075835

>>Schisandra Chinensis Fruit Extract – berfungsi untuk menyokong struktur kulit muda dan memberi khasiat kepada kulit.

Youth Shaklee : Skincare Selamat & Berkesan : 019-2075835

>>Vital Repair+ (Vitamins, Botanicals) – untuk melawan radikal bebas dan memberi perlindungan kepada kulit.

Youth Shaklee : Skincare Selamat & Berkesan : 019-2075835

>>Lotus Japonicus Extract – untuk menyokong penghasilan kolagen dan elastin dan memberikan ketegangan tanpa kedutan kepada kulit.

Youth Shaklee : Skincare Selamat & Berkesan : 019-2075835

>>Muscadine Grape Polyphenols – untuk melindungi kolagen dan elastin serta perlindungan berkesan ke atas kulit. Ia juga digunakan untuk fungsi anti-aging yang juga merupakan bahan kandungan dalam Vivix

Youth Shaklee : Skincare Selamat & Berkesan : 019-2075835

Apa Yang Ada Dalam Rangkaian Youth Skincare ?

>>Luminous Oil Gel Cleanser
>> Perfecting Skin Toner
>> Youth Activating Serum
>> Age Defense Moisturiser SPF50
>> Advanced Renewal Night Cream (Light/Rich)
>> Radiance C + E 
>>Youth Restoring Eye Cream
>>Purifying Clay Mask
>>Hydrating Gel Mask

Youth Shaklee : Skincare Selamat & Berkesan : 019-2075835

Youth Shaklee : Senarai Produk Youth

(1) Luminous Gel Oil Cleanser

Luminous Gel Oil Cleanser adalah pencuci muka + makeup remover YOUTH. Ia berfungsi untuk polish, purify dan prepare kulit agar lebih glowing.

Ramai yang dah cuba cleanser ni. Especially lepas Youth dah boleh beli secara loose. Ramai yang suka dan guna cleanser ni. Alhamdulillah. Kebanyakan cleanser di luar sana lebih berbuih, pH agak tinggi dimana ia sangat x sesuai dengan nilai pH semula jadi kulit.

So, memang cleanser ni boleh menyebabkan kulit kita breakout dan rosak jika salah pilih.

Youth Shaklee : Skincare Selamat & Berkesan : 019-2075835

(2)Toner

Toner ni bertindak untuk menyegarkan kulit dan menanggalkan sel kulit mati serta lebihan kekotoran di kulit muka yang mungkin tak dapat dibersihkan oleh cleanser. Toner ni sangat best juga. Bila dah pakai di kulit, rasa kulit kita sangat segar dan sejuk je.

Toner ni juga menggunakan bahan semulajadi dan sumber tumbuhan. Ia tidak mencemar alam sekitar dan ia juga tidak akan merosakkan kulit dalam jangka masa panjang.

Youth Shaklee : Skincare Selamat & Berkesan : 019-2075835

(3) Age Defence Moisturizer – SPF 50

Sunblock ni sangat penting sebab ia termasuk dalam rutin penjagaan asas kulit. Ia mengandungi SPF 50 yang sangat ideal untuk melindungi kulit daripada terkena sinaran UVA dan UVB. Sinaran UV yang terkena direct kepada kulit hanya mempercepatkan kesan penuaan kulit seperti jeragat dan kedutan.

Youth Shaklee : Skincare Selamat & Berkesan : 019-2075835

(4)Moisturizer/Night Cream

Fungsi Night cream ini, basically untuk melembapkan kulit dan merawat kulit semasa tidur. Bila korang guna sebelum tidur, korang akan bangun dengan kulit yang best dan plump je.

Youth Shaklee : Skincare Selamat & Berkesan : 019-2075835

(5) Youth Activating Serum

YOUTH Activating Serum bertindak aktif 10x ganda untuk memperbaharui dan meremajakan agar kulit sentiasa kelihatan muda.

Menghilangkan parut dan jerawat dan yang paling penting, serum ni mampu meremajakan kembali kulit.

Youth Shaklee : Skincare Selamat & Berkesan : 019-2075835

(6) Radiance C&E

Radiance C + E berfungsi untuk mencerahkan dan mengurangkan garisan-garisan halus serta tanda-tanda penuaan seperti jeragat dan membaiki tekstur kulit dan tona kulit secara keseluruhan.

Ia mengandungi 20% Vitamin C asli yang mampu menembusi kulit dan merawat kulit sehingga ke lapisan dalam kulit. Ia juga sangat terkenal dengan nama Krim Jeragat kerana keupayaannya yang mampu membantu mengurangkan kesan jeragat

Youth Shaklee : Skincare Selamat & Berkesan : 019-2075835

(7) Restoring Eye Cream

Semua orang pasti tahu kalau sebut sahaja eye cream, memang fungsinya adalah, menegang, melembap, mencerah dan mencantikkan kulit di bahagian bawah mata.

Ramai yang ada masalah bawah mata gelap, berkedut dan kendur. Inilah fungsi yang boleh membantu menyelesaikan masalah bawah mata anda.

(8)Mask

Mask daripada Youth Shaklee ni, terdapat 2 jenis. Clay mask dan juga gel mask.

Mask yang pertama adalah, Purifying Clay Mask. Ia membantu membersihkan pori, menanggalkan whiteheads dan blackheads. Ia juga mampu membantu kulit menjadi bersih dan akan mengurangkan masalah jerawat. Apabila pori bersih, segala masalah kulit akan mudah untuk dirawat

Seterusnya adalah Hydrating Gel Mask. Hydrating Gel Mask ni sangat sesuai bagi sesiapa yang ada kulit kering. Sebab dia bagi cooling effect dan melegakan kulit. Best sangat lagi-lagi bila guna kedua2 jenis mask ni.

Youth Shaklee : Skincare Selamat & Berkesan : 019-2075835

Harga Youth Skincare Shaklee

Sila maklum bahawa harga dibawah adalah harga retail. Anda boleh jimat sangat banyak sehingga 20% sekiranya anda menjadi pengguna yang berdaftar bersama kak liyana. Kak liyanan bagi harga special dan servis terbaik untuk semua customer berdaftar dengan kak liyana

>> Youth Starter Set : RM 850.00
>>Youth Renew & Maintain Set : RM1262.50
>>Youth Intensive Treatment and Repair Set : RM 1675.00

>>Youth Luminous Gel Oil Cleanser : RM 193.75
>>Youth Perfecting Skin Toner : RM 200
>>Youth Activating Serum : RM 412.50
>>Youth Age Defense Moisturizer SPF-50 : RM 206.25
>>Youth Advanced Renewal Night Cream – Light/Rich : RM 250
>>Youth Radiance C plus E : RM 412.50
>>Youth Restoring Eye Treatment : RM 243.75
>>Youth Purifying Mask : RM297.50
>>Youth Hydrating Mask : RM 297.50

Memng lagi jimat beli in set kan ? hihi. Sebab dalam satu set tu ada yang korang boleh dapat hampir semua produk termasuk Radiance C &E tu.

Call/ Whatsapp kak liyana untuk details ya 019-2075835

Pengedar Shaklee Berpengalaman 22 Tahun

Kak liyana merupakan pengedar Shaklee yang berpengalaman selama 22 tahun menggunakan produk Shaklee. Jadi Kak liyana sangat mahir untuk bagi konsultansi berkesan untuk semua customer kak liyana. Dengan pengalaman yang ada, kak liyana memang sangat mahir tentang ilmu produk dan boleh bantu pilih produk yang sesuai. Supaya, pelaburan anda tidak sia-sia. Servis Kak Liyana Pasti anda akan puas hati.

Youth Shaklee : Skincare Selamat & Berkesan : 019-2075835

Pengedar Shaklee Dibimbing Oleh Doktor & Pakar Nutrisi Berpengalaman

Kak liyana juga merupakan Pengedar Shaklee yang dibimbing oleh doktor dan pakar nutrisi yang berpengalaman. Kak liyana kerap dan aktif menghadiri seminar-seminar yang dianjurkan oleh para doktor, pakar nutrisi dan juga saintis. Dengan ilmu yang ada, kak liyana boleh bantu beri konsultansi berkesan untuk isu-isu kesihatan yang dihadapi termasuk tentang kecantikan dan detoks keranan ia adalah passion kak liyana

Youth Shaklee : Skincare Selamat & Berkesan : 019-2075835

Kak liyana juga sangat mahir tentang ilmu produk. Jika anda beli Shaklee dengan kak liyana, anda takkan rugi laburkan wang kerana konsultansi kak liyana berkesan dan anda akan tahu dengan mendalam tentang produk yang anda makan.

Nak beli Shaklee dan Youth Skincare ? Hubungi kak liyana di talian 019-2075835.

Kak liyana akan beri servis terbaik untuk semua customer kak liyana seumur hidup.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *