Pengedar Shaklee Petaling Jaya, Bandar Sunway, Subang Jaya

Pengedar Shaklee Petaling Jaya, Bandar Sunway, Subang Jaya

Cara Hilangkan Jerawat Di Muka. Masalah Jerawat Yang Tak Henti, Macam Mana Nak Hilangkan. Tips Nak Hilangkan Jerawat.

Mesti rasa sedih dan low confidence kan bila kulit kita breakout. Lebih lebih lagi bila jerawat banyak naik di kulit wajah kita. Rasa nak bagi dia cepat-cepat surut. Macam-macam cara cuba setiap malam nak bagi jerawat tu kering tanpa tinggalkan sebarang parut.

Betul tak ? Tu tak masuk kesan parut lagi. Memang menangislahh. huhu

Apa yang korang kena buat bila tiba-tiba kulit korang breakout. Kalau siki-skit tu takpelah lagi kan. Tapi macam mana nak buat kalau breakout yang banyak. Style breakout yang setiap hari naik jerawat baru.

Haa. Mesti korang taknak kan. Jom kita tengok macam mana cara nak hilangkan jerawat di muka.

Tips : Cara Hilangkan Jerawat Di Muka

(1) Minum Air

Cara Paling terbaik untuk membantu kulit kita sentiasa bersih adalah dengan meminum air secukupnya. Apabil air dalam badan kita mencukupi, memang sistem dalam badan kita menjadi lancar dan cantik aje. Lebih-lebih lagi, air merupakan elemen paling penting untuk tubuh kita.

Minum air dengan cara yang betul sanagt membantu kita untuk menyelesaikan masalah kulit bermasalah dan kulit kusam. Kak liyana sendiri dah amalkan minum air selepas bangun tidur setiap hari. Memang banyak sanagt perubahan dari segi kulit, penghadaman dan kesihatan usus.

Cara Hilangkan Jerawat di Muka : 019-2075835

(2) Pemakanan

Cara Hilangkan Jerawat di Muka : 019-2075835

Kak liyana rasa ramai yang dah boleh agak dah tips bab pemakanan ni.

Tapi kadang-kadang part ni orang memang tak boleh nak bertolak ansur. haha.

Tapi kita kena terima hakikat bahawa pemakanan memang sangat memainkan peranan penting ke atas seluruh tubuh kita.

Apa makanan yang wajib dielakkan untuk rawat kulit breakout dan berjerawat ?
>> Makanan bergoreng.
>>Makanan/minuman manis (mengandungi gula putih)
>>Makanan berlemak.
>>Produk tenusu

Pemakanan yang baik akan melahirkan kulit yang cantik dan bersih

(3) Nutrien

Kalau kita nak harapkan nutrien lengkap dalam makanan harian kita, memang susah untuk kita cukupkan untuk sel kulit kita. Sebab bila kita masak, kebanyakan nutrien dah musnah akibat suhu yang panas.

Cara Hilangkan Jerawat di Muka : 019-2075835

Oleh itu, kita perlukan Suplemen.

Suplemen yang memang boleh bantu kurangkan masalah kulit kita iaitu :

ESP Shaklee

Cara Hilangkan Jerawat di Muka : 019-2075835

>>Membantu mencantikkan struktur sel kulit
>>Menjadikan kulit glowing
>>Mencerahkan kulit
>>Membantu meratakan tona kulit
>>Memabantu supaya kulit kelihatan lebih cantik dan solid

Vitamin C Shaklee

Cara Hilangkan Jerawat di Muka : 019-2075835

Rasanya semua orang tahu yang vitamin c ni memang bagus untuk hilangkan jerawat dan cerahkan kulit.

>>Mencerahkan kulit
>>Meratakan tona kulit
>>Menghilangkan dan mengecutkan jerawat
>> Menghilangkan kesan sunburn
>>Menjadikan kulit glowing dan cantik
>>mencerahkan kulit di seluruh badan

Vitamin E Shaklee

Cara Hilangkan Jerawat di Muka : 019-2075835

>>Membantu menghilangkan parut di seluruh badan
>>melembapkan kulit
>>Menghilangkan kesan sunburn
>>Mencantikkan kulit.
>>Menghilangkan jeragat.

(4) Skincare

Cara Hilangkan Jerawat di Muka : 019-2075835

Untuk pemilihan skincare, korang kena back to basic. Takperlu nak pakai sampai berpuluh step. Cukup 4 step asas.

Youth Cleanser :
Cleanser ni, cleanser hybrid tau. Ia boleh membersih muka korang tanpa kering atau tegangkan kulit pun. Dia sangat lembut x berbuih dan xde bau. Memang inilah ciri-ciri cleanser yang baik untuk korang pilih. Serious best sangat-sangat. Memang kena try dulu.

Youth Toner
Bila dah cuci muka, gunakan toner youth dengan kapas. Sebab apa guna kapas, dan tak layer-layer banyak-banyak yang macam tengah trend sekarang ? Sebab, kita nak pastikan kulit kita takde tertinggal kotoran-kotoran macam sisa make up dan lain lain. DOuble Cleanse.
Kenapa tak berlayer-layer ?
Sebab layer2 banyak2 tu tak memberi banyak kelebihan pun pada kulit.
Lagi-lagi bila tengah breakout, kita boleh buat kulit kita lebih breakout sebab overoptimize. So, elakkan.

Moisturizer/Sunblock
Waktu malam >>moisturizer
Waktu siang >> Sunblock
Yang ni memang wajib sebab moisturizer akan lock air dalam kulit korang daripada tersejat keluar. Dan dia akan kekalkan kelembapan kulit. Kan korang tidur dalam aircond/kipas. So kulit kita boleh kering kalau tak pakai moisturizer.
Siang pula, wajib pakai sunblock. Sebab apa ? Sebab radiasi UVA dan UVB yang terkandung dalam sinaran matahari tu boleh rosakkan kulit korang. Dan ia boleh menembusi sehingga ke bawah kulit. So korang memang kena pakai sunblock ni setiap hari poada waktu siang tau. Boleh baca cara pakai sunblock di sini.

Bulan ni memang tengah sale tau Youth dan Omega Guard ni. Kalau korang belum pernah try, better beli masa promo ni, sebab nanti bulan 7 harga dah kembali normal. So, korang kena beli harga asalah lah. Bulan ni memang dapat jimat banyak. Siap dapat cashback lagi ha.

Pengedar Shaklee Berpengalaman 22 tahun

Cara Hilangkan Jerawat di Muka : 019-2075835

Kak liyana merupakan pengedar Shaklee berpengalaman selama 22 tahun bersama produk Shaklee. Alhamdulillah, dengan pengalaman Kak liyana , Kak liyana mampu bantu anda untuk memilih suplemen yang sesuai dan saya sangat mahir tentang ilmu produk. Kak liyana mampu beri konsultansi berkesan untuk semua customer Kak liyana. Memang ramai customer Kak liyana dah berjaya bantu.

Pengedar Shaklee Dibbimbing Oleh Doktor & Pakar Nutrisi

Youth Shaklee : 019-2075835

Kak liyana juga seorang pengedar Shaklee yang bukan sahaja berpengalaman selama 22 tahun guna produk Shaklee, tetapi Kak liyana juga dibimbing oleh doktor & pakar nutrisi yang berpengalaman.

Kak liyana kerap menghadiri seminar-seminar yang dianjurkan oleh para doktor, pakar nutrisi dan juga saintis. Dengan ilmu yang Kak liyana ada, Kak liyana boleh bantu anda utuk memberikan konsultansi yang berkesan. Kak liyana juga boleh bantu adjust penggunaan produk yang sesuai untuk anda semua.

Untuk maklumat lanjut boleh call/whatsapp kak liyana tau : 019-2075835

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *